spoon

Salmon Bruschetta

Category:

Ini adalah resepi mudah... asal daripada Itali kalau kak ct tak silap. Penyediaan menu ni nampak in small portion, tapi kalau penyediaan dengan bahan yang cukup, makan Bruschetta ni dah cukup hilangkan lapar. Kak ct tak berapa nak sihat badan untuk masak hari ini, so Kak Ct cuba sediakan menu yang paling mudah. Ini cubaan pertama, kebetulan ada Salmon di rumah, so Kak Ct gunakannya sebagai main ingridient... boleh cuba tukar sama ada dengan daging, tuna atau udang.





Bahan-Bahan:

Bahan untuk salsa

Sliced smoked salmon
1 sudu fresh lemon juice
1 sudu olive oil
chopped fresh parsley
1/2 sudu Brown sugar
black pepper
garam

(Bahan di bawah Dipotong Dadu Kecil
)

1 biji tomato (Buangkan kulit tomato dengan cara rendam dalam air panas selama beberapa minit, dan peelkan kulit tomato dengan jari)
1/2 biji bawang besar
1 cili merah hidup (buang biji)

Roti
French Bread dipotong setebal 1 - 1 1/2 inch (Bahan di bawah Ditumbuk dan disatukan) 
Olive oil
3 biji bawang putih
2 sudu butter
Oregano

Cara Masak:
    Campurkan semua bahan salsa dalam satu bekas dan sebatikan rasa dengan black pepper dan garam

    Untuk penyediaan roti - tumbuk bawang putih, dan campurkan bersama dengan butter dan sedikit olive oil dan oregano. Kemudian sapukan pada roti dan dibakar atas Pan.

    Susun roti atas pinggan, dan letakkan campuran salsa di atas roti dan diselangi dengan salmon.

      Comments (0)

      Post a Comment